ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ ВІДПОЧИНОК У ЧЕРНІВЦЯХ

Ми звикли думати, що відпочинок – це хороший сон і день без роботи. Однак це лише допоможе нам позбавитись фізичної втоми. Не менш важливо вміти дати відпочити нашому розуму. Щодня у голові пролітають десятки тисяч думок, турбот, переживань, намагань знайти рішення проблем на роботі – тому так необхідно вміти переключити своє мислення на щось приємне. Потрібно знати, як перезавантажити розум, зарядити його чимось новим, що надихатиме надалі. У Чернівцях є багато варіантів, як провести час цікаво, весело, насичено і щоб це було ще й інтелектуально якісно. Пропонуємо Вам 5 місць, де проведений час стане корисним та наповнитись естетичною красою.

ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ ВІДПОЧИНОК У ЧЕРНІВЦЯХ

Коворкінг-центр Horizont Business Hub

На розі вулиць Кобилянської та Доброго знаходить коворкінг, де завжди є, як розважити себе і чим зайняти. Не лякайтесь такого страшного іншомовного слова як “коворкінг”. Це місце, де люди можуть працювати та відпочивати, притім водночас. Тут кожний охочий може винайняти собі робоче місце чи просто прийти на будь-який захід, а це і вечори настільних ігор, і пізнавальні лекції та майстер-класи із найрізноманітніших тем, і відвідати сеанс кінопоказу в альтернативному кінозалі, де гостям пропонують вмоститись на зручних пуфах та дивитись на проекторі фільми. Також тут можна потрапити на курси із кіновиробництва, фотошколи, журналістики чи javascript. Атмосфера та дизайн закладу лише сприяє тому, аби дізнаючись щось нове, ви відпочивали та спілкувались із людьми різних професій. Між іншим, тут смачна кава та завжди солодкі гостинці для гостей.

ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ ВІДПОЧИНОК У ЧЕРНІВЦЯХ

Художній музей

На Центральній площі знаходиться одна із найкрасивіших будівель міста – Художній музей. Це не лише зовні гарна архітектура, музей наповнений десятками чудових картин. Прийти сюди та подивитись на витвори мистецтв, яким десятки років – буде пізнавально і приємно не лише поціновувачам живопису. Будь-хто із нас любить спостерігати за чимось красивим, тому хоча б раз необхідно відвідати музей, особливо, коли відбуваються цікаві виставки.

ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ ВІДПОЧИНОК У ЧЕРНІВЦЯХ

Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської.

Є речі вічні. Театр – це те, що з’явилось на Буковині декілька століть тому і залишається актуальним і сьогодні. Колективи з різних міст та країн щороку приїздять до Чернівців, аби потішити містян та гостей міста виставами. Як тільки ви зайдете до середини, ви відчуєте себе ніби в іншій епосі і точно забудете про всі буденні клопоти, які завантажували ваші думки протягом дня. Навіть якщо вам здається, що ви не є любителем театрального мистецтва, виділіть один вечір, адже це нові враження. Хтозна, можливо, вам настільки сподобається, що похід в театр стане традицією. До речі, це чудовий спосіб провести час не так як завжди.

ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ ВІДПОЧИНОК У ЧЕРНІВЦЯХ

Літературне кафе на Центральній площі

Через назву може здатись, що літературне кафе це щось виключне для поетів та тих, хто любить поезію. Проте насправді це невеличке приміщення на другому поверсі книжкового магазину, яке завжди збирає чимало відвідувачів. Тут проводять безліч цікавих заходів, на яких Ви зустрінете чимало цікавих людей з різних країн.

ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ ВІДПОЧИНОК У ЧЕРНІВЦЯХ

Целанівський центр

На головній вулиці міста – Кобилянській 51 знаходиться, на перший погляд, непримітна приміщення – Літературний целанівський центр. На відміну від літкафе – це дійсно літературний епіцентр подій. Целанівський центр було відкрито у 2013 році під час проведення IV Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz. З тих пір сюди приїздив не один відомий письменник чи поет. Навіть якщо Ви не захоплюєтесь сучасною літературою, це буде хорошим відпочинком для розуму та душі. Між іншим, у теплу пору тут влаштовують вечори музики чи поезії прямо на вулиці, це точно не залишить вас байдужим.

Джерело: \”Жити у Чернівцях\”

peredplata