Беззахисні перед сказом. У Чернівцях немає вакцини ВІДЕО

Беззахисні перед сказом. У Чернівцях немає вакцини  ВІДЕОВакцина проти сказу в лікувальних закладах закінчилась тиждень тому. Медики області кажуть: взяти її ніде, бо від початку року ще не було завезень в Україну.

Володимир Поліщук, чернівчанин :

– Ішов спокійно, і раптом – мене вкусила собачка. Несподівана халепа.

Пан Володимир показує, куди його нещодавно на вулиці вкусив бездомний собака. Рана досі не загоїлась.

Інша прикрість – у чернівецькому травмпункті закінчилась вакцина, тому повний курс щеплення проти сказу чоловік не пройшов.

– Там по графіку вони повинні це робити – шість уколів. Три уколи – минуло, на четвертий – п’ятий – шостий – немає. Тобто в Чернівцях уколів немає.

У травмпункті підтверджують: вакцини проти сказу «Індірапа» закінчились, нині їх лише у Чернівцях потребує із два десятки пацієнтів.

Віталій Малімон, лікар-травматолог Чернівецької лікарні швидкої медичної допомоги:

– У нас з нового року звернулось 25 чоловік укушених, які прививаються, зараз забракло, не вистачає отримати повністю курс лікування. То, що закінчилась вакцина – це вже десь тиждень тому. Людям, які прививаються, ми даємо координати, що вони звертались у райони, може, там є залишки. Проблема із вакцинами проти сказу – по всій країні, повідомили нам чиновники обласного департаменту охорони здоров’я.

Медики сподіваються на залишки в районних лікарнях.

Звернення до Міністерства охорони здоров’я ще восени – результату не дали – вакцину досі не завезли в Україну. Нині в Чернівецькій області думають, як можна вирішити це на місцевому рівні – шукати кошти та компанії-постачальники захисної сироватки і вакцини. Якщо ж питання не зрушиться з місця, наслідки будуть катастрофічними: покусаних хворими тваринами, без щеплення чекає смерть.

Юрій Падурару, керівник відділення ГУ Держсанепідслуби в Чернівецькій області:
– У 2015 році в Чернівецькій області по медичну допомогу після укусів тварин звернулось 1200 людей, найбільша кількість була зареєстрована по місту Чернівці.

Тим часом наш герой рятівну вакцину шукає через знайомих та друзів, та сподівається зустріти свого чотирилапого кривдника. Адже якщо собака здоровий, то і панові Володимиру нічого не загрожує.

Джерело: АСС

peredplata