Колишній чернівчанин і екс-міністр оборони Павло Лєбедєв оголошений у розшук

Колишній чернівчанин і екс-міністр оборони Павло Лєбедєв оголошений у розшукКолишні міністри оборони України Михайло Єжель і Павло Лебедєв оголошені в розшук.

Про це в інтерв\’ю Сьогодні повідомив заступник голови ГПУ, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, пише Новое время.

Крім того, за його словами, Україна також розшукує ще ряд колишніх військових високопосадовців.

\”Оголошені в розшук колишні міністри оборони Лебедєв і Єжель. Екс-начальник Генерального штабу – головнокомандувач ЗСУ Ільїн. Цей адмірал розшукується за участь у злочинній організації і дезертирство. Командувачу Військово-морськими силами контр-адміралу Березовському, заступникам командувача контр-адміралу Шакурі та віце-адміралу Єлисєєву ставляться дезертирство і державна зрада\”, – розповів Матіос.

При цьому, як зазначає військовий прокурор, Єжель вже тривалий час перебуває в одному з лікувальних закладів Міноборони Білорусі.

\”Якщо Єжель знаходиться на території іншої держави і, судячи з офіційних повідомлень, хворіє, у нас за законом немає іншого виходу, окрім як чекати, коли він одужає. Виїхати і перевірити цей факт в Білорусі – такої можливості у нас немає\”, – заявив він.

Як нагадав Матіос, Єжеля в Україні підозрюють у неналежному виконанні ним службових обов\’язків при узгодженні у 2011 році переліку майна ЗСУ, що підлягає відчуженню.

\”Рішення тодішнього міністра оборони призвело до неправомірного відчуження двох стратегічних бомбардувальників Ту-95МС суб\’єкту підприємництва, що зумовило матеріальну шкоду державі на суму понад 24 млн грн. В ході досудового слідства було встановлено місцезнаходження літаків, комплектуючих до них, накладено арешт і попереджена подальша їх реалізація в Росію\”, – зазначив заступник голови ГПУ.

Нагадаємо, в березні 2015-го головна військова прокуратура повідомила про підозру колишньому голові Міністерства оборони України Михайлу Єжелю за неналежне виконання службових обов\’язків.

Крім того, в травні того ж року президент Петро Порошенко звільнив Єжеля з посади посла України в Білорусі.

Нагадаємо, Павло Лебедєв – колишній міністр оборони (2012-2014). З 1994 по 2000 роки був депутатом Чернівецької міської ради.

peredplata