Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний відвідав з робочим візитом Буковину

Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний відвідав з робочим візитом БуковинуПід час візиту на Буковину Голова правління Олексій Зарудний разом з начальником Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайлом Романівим, працівниками органів Пенсійного фонду в області обговорили процес впровадження в експлуатацію централізованої системи призначення та виплати пенсій, аспекти практичного впровадження нової системи та порядок дій підрозділів з обслуговування громадян та обробки пенсійної документації у нових умовах. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

Олексій Зарудний підкреслив, що в чотирьох регіонах країни вже запровадили нову систему призначення та виплати пенсій, а з 1 червня поточного року вона почне функціонувати ще в семи областях, в тому числі й в Чернівецькій. Тому головне завдання органів Фонду в області – забезпечити якість обслуговування громадян на високому рівні.

Голова правління Пенсійного фонду України наголосив на перевагах централізованої системи призначення та виплати пенсій. Зауважив, що до повного впровадження нової системи призначення і виплат пенсій працівники органів Фонду в області працюватимуть одночасно в двох системах. Закликав активно проводити інформування серед жителів області щодо змін в обслуговуванні громадян у нових умовах.

Також під час візиту обговорили питання правового регулювання системи централізованого призначення та виплати пенсій, технологічне та технічне забезпечення впровадження нової системи, ведення електронних пенсійних справ та електронно-цифрового підпису.

Зауважимо, що для працівників органів Фонду в області проводились навчання щодо роботи в централізованій системі призначення та виплати пенсій. На сьогодні вже розпочато введення в нову систему електронних пенсійних справ і, за словами Голови правління Пенсійного фонду України О.Зарудного, Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області знаходиться на одному з перших місць по Україні щодо реалізації цього напрямку роботи.

peredplata