Колеги Салагора з Закарпаття таки професіонали. ДОПОВНЕННЯ ПРО КОНТРАБАНДУ ЦИГАРОК УКРАЇНСЬКИМ ДИПЛОМАТОМ

Колеги Салагора з Закарпаття таки професіонали. ДОПОВНЕННЯ ПРО КОНТРАБАНДУ ЦИГАРОК УКРАЇНСЬКИМ ДИПЛОМАТОМНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-21 травня 2016 року, на пункт пропуску «Лужанка» (Закарпаття) в «зелений коридор», заїхав легковий автомобіль марки «VW TRANSPORTER» на дипломатичних реєстраційних номерах під керуванням громадянина України з дипломатичним паспортом України, – повідомляє ДФС у Закарпатськiй областi.

До митного контролю громадянин надав дипломатичний паспорт, свідоцтво про реєстрацію автомобіля, лист одного з посольств України, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який відповідно до конвенції не підлягає контролю.

Однак через те, що у автомобілі були затоновані вікна у працівників митного посту не було можливості здійснити візуальний огляд вантажу без відкриття авто. В присутності співробітників УСБУ в Закарпатській області запропоновано громадянину надати можливість здійснити візуальний огляд «VW TRANSPORTER», на що громадянин заявив, що в транспортному засобі знаходиться дипломатичний вантаж і без дозволу та присутності представника МЗС відмовляється надавати дозвіл.

В подальшому дипломат-перемитник зв\’язався по телефону зі своїм керівництвом, а після цього спробував втекти з контрольного пункту. Але прикордонники авто зупинили.

При поглибленому огляді автомобіля було виявлено, що в салоні та конструктивних порожнинах правої та лівої стінок кузова автомобіля знаходять 56 890 пачок цигарок вітчизняного виробництва з акцизними марками України, а саме: 25 090 пачок «LD RED», 24 610 пачок «LD BLUE», 490 пачок «LD BLUE LIMITED», 6 700 пачок «PALL MALL LOW SMOKE SMEL».

Наразі складено протокол про порушення митних правил, цигарки та транспортний засіб, загальною вартістю 881 084 грн, – вилучено.

Тут варто сказати, що МЗС України і зокрема його очільнику Павлу Клімкіну дуже поталанило. Уявіть собі, якби контрабандний \”дипломатичний вантаж\” затримала сторона ЄС. Це був би грандіозний скандал на увесь Євросоюз.

Ростислав Демчук

peredplata