Нардеп від \”Батьківщини\” досі не знає, що Асамблея румунів Буковини – фейк

Нардеп від "Батьківщини" досі не знає, що Асамблея румунів Буковини - фейкНародний депутат від \”Батьківщини\” Іван Крулько заявив, що після заяви кримських татар щодо надання їм у Криму кримськотатарської національно-культурної автономії, з’явилася заява румунів Буковини, які також хочуть мати таку ж автономію.

Про це народний депутат заявив у прямому ефірі телеканалу 112 Україна у вівторок ввечері.

Він привів приклад недавної заяви про плани надати кримськотатарську культурну автономію корінному народу Криму, яка, за його словами викликала аналогічні бажання в румунів, які мешкають у Чернівецькій області.

\”Я хочу сказати, як виходець із Закарпаття, що не можна недооцінювати ситуацію, яка у нас відбувається на західних кордонах. Тому що, я дуже добре знаю настрої у деяких районах Закарпатської області, якщо тільки ми відкриємо \”ящик Пандори\” і дозволимо утворювати будь-який \”особливий статус\”. Дивіться, тільки після заяви стосовно того, що кримським татарам має бути надано в Криму кримськотатарську національно-культурну автономію, одразу після цього з’явилася заява, прийнята румунами Буковини, про те, що вони також хотіли би мати таку саму автономію. Я вам на 100% гарантую, що ми те саме отримаємо з угорцями Закарпаття, які також будуть просити \”особливого статусу\” для них. Тому, будь-які \”особливі статуси\” в Україні, вони призведуть до дезінтеграції України, до того, що Україна перестане бути унітарною державою. Тому, цим нехтувати не можна\”, – заявив депутат.

Нагадаємо, минулого тижня більшість столичних ЗМІ \”клюнули\” на фейкову новину про вимоги Асамблеї румунів Буковини щодо створення автономії у Чернівецькій області. Щоправда, згодом румунські організації, які працюють на території Буковини, спростували цю інформацію. Також це спростував і голова Чернівецької обласної ради.

peredplata