Кобевко і Малишевський депутати Чернівецької облради на вірному шляху. Заступника міністра охорони здоров\’я України викрито на хабарництві та поборах

Кобевко і Малишевський депутати Чернівецької облради на вірному шляху. Заступника міністра охорони здоров'я України викрито на хабарництві та поборахЗаступника міністра охорони здоров\’я України викрито на хабарництві, повідомляє прокуратура Києва на сторінці у Facebook у п\’ятницю вранці.

Заступника міністра охорони здоров\’я України викрито на хабарництві, повідомляє прокуратура Києва на сторінці у Facebook у п\’ятницю вранці.

\”Слідчим управлінням прокуратури міста Києва спільно зі співробітниками ГУБКОЗ СБ України затримано \”на гарячому\” заступника міністра охорони здоров\’я України\”, – йдеться в повідомленні.

Прокуратура встановила, що посадовець створив систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості в майбутньому здійснювати належним чином свої функціональні обов\’язки, зокрема проводити операції в Олександрівській лікарні (Київ).

Заступника міністра та його спільника затримали правоохоронці в рамках ст.208 КПК України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України.

Тривають перші слідчі дії. Вирішується питання повідомлення зазначеним особам про підозру.

Досудове розслідування здійснює слідче управління прокуратури Києва.

Прес-служба прокуратури не вказує прізвища затриманого заступника міністра.

На сайті Міністерства охорони здоров\’я зазначені двоє заступників голови відомства – Роман Василишин (також є керівником апарату) і Роман Ілик.

Джерела \”Української правди\” повідомляють, що затримали заступника міністра Романа Василишина. Об 11.00 прокуратура проведе брифінг щодо цієї справи.

В уряді Володимира Гройсмана главу МОЗ поки що не призначили. В.о. міністра є Віктор Шафранський.

Правоохоронці наразі проводять слідчі дії у Міністерстві охорони здоров\’я у зв\’язку із затриманням заступника глави МОЗ. Про це в ефірі телеканалу \”112 Україна\” повідомив в.о. міністра охорони здоров\’я Віктор Шафранський.

\”Зараз ведуться слідчі дії у МОЗ, відповідно до чинного законодавства\”, – сказав Шафранський.

Він також повідомив, що, за його інформацією, сьогодні о 12.00 відбудеться засідання суду щодо обрання запобіжного заходу для \”осіб, стосовно яких розпочато це кримінальне провадження\”.

Водночас інший заступник міністра охорони здоров\’я Роман Ілик уточнив, що прокуратура м.Києва обшукує кабінет Василишина, а робота у МОЗ триває у звичному режимі.

\”Ми виконуємо роботу, не зважаючи на те, що залишилось двоє з усього керівного складу. Міністерство функціонує у звичному режимі\”, – сказав Ілик.

P.S.Депутати обласної ради вважають, що подібну перевірку необхідно влаштувати керівництву від мелицини на Буковині. Тут хабарі беруть не менші за столичні.

peredplata