За травень-червень нардепи з Чернівецької області напрацювали 24 законопроекти та 250 звернень

Народні депутати України, обрані в мажоритарних округах Чернівецької області, в травні-червні 2016 року зареєстрували 24 законопроекти, написали 252 депутатських звернення та 18 депутатських запитів. Микола Федорук (201 виборчий округ), Іван Рибак (202 виборчий округ), Григорій Тіміш (203 виборчий округ) та Максим Бурбак (204 виборчий округ) практично не пропускають пленарні засідання та регулярно здійснюють прийоми громадян (як мінімум раз на місяць) в своїх округах. Такі дані моніторингу діяльності народних депутатів, який здійснює Громадянська мережа ОПОРА.

За травень-червень нардепи з Чернівецької області напрацювали 24 законопроекти та 250 звернень

фото fakty.cv.ua

Варто зауважити, що народні депутати переважно не звітують про свою діяльність перед виборцями (хіба у вигляді прес-конференцій), їхня законотворча діяльність і надалі стосується здебільшого тематики комітетів, до яких вони входять, законопроекти пишуться в співавторстві, а запити в своїй більшості стосуються проблем округів.

РОБОТА ДЕПУТАТІВ-МАЖОРИТАРНИКІВ В ТРАВНІ

Протягом травня 2016 року народний депутат Микола Федорук підготував 5 законопроектів (2 проекти закону, що стосувались акцизного збору та зміни меж районів у процесі добровільного об\’єднання громадян та 3 проекти постанов, які стосувались перейменувань населених пунктів). Можна вважати, що Проект Закону про зміни меж районів відповідає виборчій програмі народного депутата, оскільки там вказано, що децентралізація – пріоритетна тема для реформ. Протягом вказаного часу народний депутат не пропустив жодного пленарного засідання парламенту (відповідно до даних письмової реєстрації) та не зареєстрував жодного депутатського запиту.

У зв\’язку з розглядом постанов щодо перейменувань, Микола Федорук 7 разів виступав під час пленарних засідань. В день роботи з виборцями, 25 травня, народним депутатом було проведено особистий прийом, на який прийшло 10 громадян. Загалом протягом травня до приймальні народного депутата в Чернівцях звернулось 22 особи, 7 з яких – з письмовим зверненням. На основі цих звернень підготовлено 7 депутатських звернень. Більшість питань є місцевими, які мали б вирішуватись на рівні міста, області.

Народний депутат Іван Рибак, згідно з письмовою реєстрацією, не пропустив жодного пленарного засідання, проте має один пропуск згідно з електронною реєстрацією. В травні ним було зареєстровано 3 законопроекти в співавторстві з іншими народними обранцями, а також подано 3 запити, 2 з них стосувалися проблем 202-го виборчого округу. За цей місяць депутат здійснив 4 особисті прийоми громадян, та отримав 61 звернення від виборців, на підставі яких було підготовлено 57 депутатських звернень. Досить часто депутат відвідував округ, брав участь у зборах сіл, святкуваннях та зустрічався з представниками органів влади.

У травні народний депутат Григорій Тіміш не пропустив жодного пленарного засідання Верховної Ради України, зареєстрував один законопроект у співавторстві з іншими депутатами. Мажоритарником було подано 4 запити, 3 з них стосувалися проблем 203-го виборчого округу, від якого був обраний депутат. В травні ним особисто було здійснено 3 прийоми громадян. До депутата надійшло 25 звернень від громадян, самим ж депутатом підготовлено 8 депутатських звернень.

Протягом травня 2016 року народний депутат Максим Бурбак зареєстрував чотири законопроекти (1 проект постанови та три проекти законів), які не стосуються проблем округу чи передвиборчої програми депутата, а також зареєстрував 2 депутатських запити, один з яких напряму стосувався проблем округу – фінансування ПАТ \”Укргідроенерго\” об\’єктів соціального призначення міста Новодністровськ. Протягом вказаного періоду народний депутат взяв участь зі своїм колегою Миколою Федоруком у прес-конференції, де розповів про роботу в Раді, що можна вважати частковим звітуванням. Максим Бурбак провів два особистих прийоми (5 травня в Сокирянах та 6 травня в Чернівцях). В Сокирянах він також взяв участь в засіданні ради. Протягом травня до народного депутата надійшло 33 письмові звернення від громадян. Народним депутатом підготовлено (разом з київською приймальнею) 46 депутатських звернень. Питання переважно стосувались матеріальної допомоги, формування об\’єднаних громад, а також було колективне (280 підписантів) звернення щодо незаконних дій Чернівцігазбуд.

Таким чином в травні 2016 року найбільше законопроектів підготовлено нардепом Миколою Федоруком (5), Іван Рибак написав найбільше депутатських звернень (57), а Григорій Тіміш — депутатських запитів (4).

РОБОТА ДЕПУТАТІВ-МАЖОРИТАРНИКІВ В ЧЕРВНІ

Народний депутат Микола Федорук протягом червня 2016 року зареєстрував дві постанови та два законопроекти, що стосуються його передвиборчої програми в розрізі посилення ролі громад, а також провів один прийом. Традиційно, законотворча робота парламентаря пов\’язана з тематикою комітету, до якого Микола Федорук входить (місцеве самоврядування). Також традиційно народний депутат провів один прийом громадян у визначений календарним планом день, де до нього прийшло 24 людини, з яких 14 звернулись письмово. Народним депутатом написано 8 депутатських звернень, які стосувались переважно питань учасників АТО, питанням житло-комунального господарства, субсидій, тарифів тощо. Також традиційно народний депутат дисципліновано відвідує пленарні засідання та не реєструє депутатських запитів.

В червні Іван Рибак пропустив 2 пленарні засідання (згідно з письмовою реєстрацією ), проте його картка була зареєстрована електронною системою. Ним було зареєстровано 3 законопроекти та подано 4 різні депутатські запити, всі запити стосувалися проблем округу. До депутата надійшло 72 звернення, на підставі яких було підготовлено 68 депутатських звернень. Тематика звернень — це надання матеріальної допомоги, вирішення побутових питань учасників АТО, сприяння у організації спортивних заходів та концертів, вирішення спірних земельних питань, надання допомоги у проведенні ремонту шкіл та дитячих садочків.

Народний депутат від 203 виборчого округу Григорій Тіміш в червні у співавторстві з іншими народними депутатами зареєстрував 2 законопроекти. Депутатом було подано 3 депутатських запити, 2 з них стосуються проблем його виборчого округу. В межах 203-го виборчого округу в Григорія Тіміша функціонує 3 громадські приймальні, до яких, за червень надійшло 17 звернень і на їх підставі було відправлено 14 депутатських звернень.

В червні 2016 року народний депутат Максим Бурбак зареєстрував два законопроекти (один проект Постанови та проект Закону, які не стосуються ні проблем округу, ні передвиборчої програми). До народного депутата протягом червня було надіслано 48 письмових звернень, ним скеровано до різних інстанцій 44 депутатських звернення. Дві третини звернень стосуються питань місцевого значення та мали б вирішуватись місцевими органами влади, що не є прямою компетенцією народного депутата. Також народним депутатом було зареєстровано 2 депутатських запити, один з яких стосувався проблем округу, а саме добудови другої черги на Дністровській ГАЕС та створення енергоострова.

Таким чином в червні народні депутати більше уваги приділили роботі в округах, зустрічі з виборцями, що призвело до зростання кількості написаних депутатських звернень.

peredplata