Чернівецька область – у рівні потенційної загрози тероризму, – СБУ

Чернівецька область - у рівні потенційної загрози тероризму, - СБУСлужба безпеки України встановила рівні терористичної загрози для всіх регіонів країни в зв\’язку з загостренням ситуації у Донбасі та Криму.

Як повідомляє прес-служба відомства, Донецька та Луганська області, а також Крим отримали найвищий (червоний) рівень загрози.

У той же час, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська області отримали жовтий рівень, який означає ймовірну загрозу тероризму.

Синій рівень, який означає потенційну загрозу, встановлено в Дніпропетровській, Закарпатській, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Київській областях і Києві.

Вінницька, Волинська, Житомирська, Івано-франківська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська та Тернопільська області отримали сірий рівень, який свідчить про можливу загрозу.

Ситуація в Криму загострилася після того, як російська ФСБ заявила 10 серпня про виявлення в Криму групи диверсантів, а також про ліквідацію «агентурної мережі» Головного управління розвідки Міноборони України.

Після цього президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну в тому, що вона «переходить до терору», і заявив, що не бачить сенсу у зустрічі в «нормандському форматі» під час саміту G20, який відбудеться у Китаї. Крім цього він пообіцяв посилити заходи безпеки у Криму.

Президент України Петро Порошенко назвав ці звинувачення безпідставними і цинічними, адже Україна не використовує терористичні заходи для повернення Криму.

У четвер, 11 серпня, президент України провів нараду з керівниками силових відомств та МЗС. Він, зокрема, зобов’язав міністра закордонних справ Павла Клімкіна доручити керівнику місії України при ООН провести консультації в Раді безпеки ООН та детально проінформувати про розвиток подій у районі адміністративного кордону з Кримом та лінії зіткнення.

peredplata