Москаль сказав – Москаль зробив

Москаль сказав - Москаль зробивГеннадій Москаль: “Митника, котрий дав команду пропустити контрабандний вантаж, не тільки не звільнили, але й поставили виконувачем обов’язків начальника митного переходу”

Розбиратися зі скандальним затриманням контрабанди на митному переході “Порубне” (про що вже тиждень говорить уся Буковина), приїхала спеціальна комісія з двадцяти співробітників Держмитслужби на чолі із заступником голови Держмитслужби С.Дериволковим. За результатами роботи комісії начальник МП “Порубне” Пересоляк, його заступник Кройтер, начальник відділу вантажних перевезень Микитчук, а також тимчасово виконуючий обов’язки начальника Чернівецького відділу митного оформлення вантажів Вільчак звільнилися з роботи за власним бажанням. Крім того, було запропоновано написати заяви на звільнення за власним бажанням ще п’ятдесятьом працівникам Чернівецької митниці, однак вони на це не погодилися. Тому комісія готує матеріали на їх звільнення, згідно з Дисциплінарним статутом.
– Здавалося б, справедливість восторжествувала, винних покарали, – коментує рішення комісії народний депутат Геннадій Москаль. – Але насправді все далеко не так. Як стало відомо мені з достовірних джерел, команду пропустити фури з контрабандою дав заступник начальника МП “Порубне – Вадул Сирет” Вінтонік. Той самий, що свого часу працював на МП “Рава-Руська” й пропустив контрабанду, затриману згодом активістами Львівської “Свободи” (після чого сесія Львівської облради прийняла звернення до керівництва країни з вимогою навести лад у корумпованих лавах митниці). Цікаво, що тоді контрабандний товар також ішов на згадувану мною чернівецьку фірму “Вісбо”. Взагалі, після резонансу, викликаного зверненням Львівської облради, цей контрабандний канал із Польщі в Україну пішов не через МП “Рава-Руська”, а через Румунію й Чернівецьку митницю. Так ось – комісія Держмитслужби не тільки не звільнила Вінтоніка з посади, але й призначила його тимчасово виконуючим обов’язки МП “Порубне – Вадул Сирет”. Ось така специфічна кадрова політика проводиться в Держмитслужбі…

З повагою,

народний депутат ВР України
VI скликання
Перший заступник голови Комітету ВР України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією

Г.Г. Москаль

peredplata