Грип на Буковині є

Грип на Буковині єДепутат і лікар Ольга Кобевко попереджала про грип. Департамент охорони здоров’я попередженням знехтував.
Тепер уже у восьми хворих діагностовано захворювання грипом Н3N2. Це уже на 30% більше, ніж минулоріч.

Школи Чернівців закрили до 5 грудня.

У зв’язку з цим спеціалісти провели прес-конференцію. В.О. директора обласного лабораторного центру Наталія Гопко, зокрема, сказала:

Хоч проблема в області з грипом є, директор департаменту охорони здоров’я Оксана Андрієць продовжує нехтувати нею. Вона навіть не вийшла до преси. Її заступниця Марія Поліщук сказала, що директор перебуває у відрядженні в Києві.

Дуже дивна позиція: в області ледь не оголошують карантин, а керівник охорони здоров’я виїжджає до Києва. За таких умов варто б їй бути на місці. Адже зараз багато невирішених проблем з грипом.

Зокрема, нема ліків в інфекційному відділенні. Їх всього-на-всього 2 упаковки. І тільки зараз виділені гроші на придбання протигрипозних препаратів. За таку злочинну байдужість уже повинні б відповідати керівники департаменту, а не їздити у відрядження.

Тим паче, що депутат облради лікар Ольга Кобевко довгий час постійно нагадувала Андрієць про їхні недопрацювання у цьому напрямку.

peredplata