ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО!26.06 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО!26.06 2017Сьогодні – День кримськотатарського прапора
Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі він мирний

Оперативна обстановка в районі проведення АТО залишається напруженою. Незважаючи на відносне зниження середньодобової кількості ворожих обстрілів, говорити про дотримання противником й без того хиткого перемир’я не доводиться. Минулої доби підрозділи російсько-терористичних військ 26 разів використовували зброю проти українських воїнів вздовж усієї лінії зіткнення. При цьому окупанти неодноразово застосовували й зразки озброєння, що суворо заборонені Мінськими угодами. На жаль, минулої доби в результаті бойових дій двоє військовослужбовців ЗС України загинули. Один воїн отримав поранення, ще двоє зазнали бойових травм.

Армія оборони Ізраїлю атакувала позиції урядових військ Сирії у відповідь на шалені снаряди, що розірвалися раніше на контрольованій Ізраїлем території Голанських висот. В Ізраїлі назвали інцидент зі снарядами неприйнятним і таким, що порушує суверенітет країни.

Депутат столичної обласної ради Борис Панченко загинув у результаті аварії під Києвом. Інцидент стався в Білоцерківському районі на трасі Біла Церква-Володарка на повороті до Пилипча в результаті лобового зіткнення і загоряння автомобілів.

Президент Росії Володимир Путін відвідав Крим, зокрема дитячий центр \”Артек\”. Міністерство закордонних справ України направило в Росію ноту протесту у зв\’язку з візитом президента Путіна на півострів.

\”МЗС висловлює рішучий протест у зв\’язку із черговим неузгодженим з Україною візитом російської делегації на чолі з Путіним на тимчасово окуповану РФ територію України – Автономну Республіку Крим – 24 червня 2017 року\”, – йдеться в повідомленні українського МЗС.

Керівника інтернет-видання Страна.ua Ігоря Гужву заарештували на два місяці з альтернативою застави в сумі 544 тисячі гривень. Таке рішення ухвалив Шевченківський районний суд столиці.

Відповідаючи на питання журналістів, чи буде він вносити заставу, Гужва сказав, що прийме це рішення, порадившись з адвокатами і друзями. При цьому він зазначив, що поки ніхто йому не говорив, що готовий внести заставу.

Гужва також заявив, що з його боку немає складу злочину.

\”З мого боку складу злочину немає. Тому говорити про правильність рішення може сторона звинувачення або захисту\”, – прокоментував головний редактор Страна.ua рішення суду.

Протягом усього дня погода у Чернівцях буде похмурою. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора. Др 28 градусів тепла.
за останні 130 років
26 червня:
МАКС: 32.0° (1961)
МІН: 7.2° (1972)
Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам\’ять мучениці Акелини (Акулини). У народі цей день називали: Акулина Гречишниця (у цей час сіють гречку), Акулина – Криві огірки (у цей час ще можна сіяти огірки, але красивими вони вже не будуть). З Акулини лютують мошки, комарі, г\’едзі, мухи. \”Мошкара товчеться колами – на хорошу погоду\”. Наші пращури вечором 26 червня слідкували за місяцем: якщо він у білому колі, то буде дощ. Кінець \”горобиним ночам\”. У цей час зацвітає барбарис.

Вчора наш сайт відвідали і читали 1857 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. У США -95, у Канаді -42, в Еспанії -28, в Італії – 45, у Нідерландах -19, у Польщі -14, в Росії -37, в Чехії -7, Австрії -13, Румунії – 25, Франції -5, Німеччині -12, в Угорщині – 9, у Криму -36, Ірландії -7, Португалії – 8,, Бразилії -7, Ізраїлю -1 4 , Норвегії -11, Швеції – 9, Великобританії – 14, Китаю -3, Єгипті – 12, Туреччині – 11, Австралії – 1, Індії – 1, ОАЕ -3, Голандія – 15, Молдова – 5, Мексика – 2, Болгарія – 12, Естонія – 5

Активно читають статті \”До боротьби з Чернівцями та чернівчанами долучили військкомати \”. \”Залишаємо Московський Патріархат через антиукраїнську позицію\”, \”Росіян в Україну будуть пускати лише за біометричними паспортами\”, \”Ефект слизької гірки у Чернівецькому драмтеатрі\”

peredplata