Банківські шахраї продовжують свою злочинну діяльність

Банківські шахраї продовжують свою злочинну діяльністьПоліція Буковини вкотре закликає громадян переконуватися у достовірності отриманої інформації, аби не стати жертвою шахраїв.

21 жовтня до 27-річної чернівчанки зателефонував псевдо-працівник «Приват Банку». Під приводом вигаданої фінансової операції, шахрай увійшов у довіру до жінки. Щоб вберегти свої грошові кошти від неіснуючої загрози, заявниця надала невідомому необхідну інформацію та виконала всі його вказівки.
Але замість отримання сервісної допомоги, жінка виявила зникнення із банківської картки грошей у сумі 24 тисячі гривень. То ж, потерпіла одразу звернулась за допомогою до поліції – повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статі 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають всіх можливих заходів, щоб викрити та затримати зловмисника.

Також правоохоронці черговий раз закликають буковинців бути обачними та обов’язково перевіряти будь-яку інформацію отриману від незнайомих осіб. Зателефонуйте до установи, працівником якої назвався незнайомець та дізнайтеся чи є правдивою повідомлена вам інформація.

Не користуйтеся будь-якими контактними даними, які надіслані з невідомих номерів, або які вам повідомила незнайома особа. У мережі інтернет, на офіційних сайтах різноманітних установ, ви завжди знайдете бажану інформацію.

Ігноруючи дані вказівки та застереження, ви наражаєте на ризик не тільки своє майно і грошові кошти, а також вашу нервову систему.

peredplata