Чернівецьких пішоходів закликали позначити себе

Чернівецьких пішоходів закликали позначити себе

У понеділок, 20 листопада, на проспекті Незалежності відбулася спільна акція Управління патрульної поліції та ГО «Буковинська агенція регіонального розвитку» під назвою «Познач себе». Метою акції було інформування випадкових перехожих (особливо людей у чорному чи темному верхньому одязі та дітей) про ризик не бути поміченими у темну пору доби. Під час акції близько 150 осіб отримали світловідбиваючі брелки та мали змогу напряму поспілкуватися з трьома патрульними про безпеку на чернівецьких вулицях.

«Світловідбивачі на одязі необхідні для безпеки пішоходів, особливо в осінньо-зимовий період, коли на вулиці швидко темніє. Світловідбивачі, або флікери – допоможуть бути більш помітними на дорозі, вони відбиватимуть світло у сутінках, тож водії зможуть вчасно побачити пішохода», – розповідають громадянам патрульні поліцейські.

Організатори акції наголошують: безпека дорожнього руху залежить не лише від світлофорів та водіїв, а від кожного з нас. Тільки разом зробимо вулиці безпечними!

Одноіменна акція є частиною інфокампанії «Познач себе» та відбулася у рамках проекту “Безпечні вулиці”, що втілюється ГО “Буковинська агенція регіонального розвитку” спільно з Чернівецькою міською радою та Управлінням патрульної поліції у м. Чернівці в рамках Програмної ініціативи \”Права людини та правосуддя\” Міжнародного фонду \”Відродження\”. Метою проекту є підвищення рівня безпеки на дорогах міста Чернівців через налагодження та посилення співпраці органів місцевого самоврядування, патрульної поліції та громадськості.
Жанна Олійник

peredplata