Аферистам вдалося виманити у буковинців понад 24 тисячі гривень, 1000 євро та 300 доларів США.

Використовуючи найпоширеніші шахрайські схеми, аферистам вдалося виманити у краян понад 24 тисячі гривень, 1000 євро та 300 доларів США. Правоохоронці вкотре наголошують громадянам не довіряти незнайомцям, щоб не потрапити до «лап» шахраїв.

28 жовтня до поліції звернулася 48-річна чернівчанка, яка повідомила, що стала жертвою шахрайства. Заявниця розповіла поліцейським, що під час покупки меблів в інтернеті, її ошукав недобросовісний продавець. Жінка перерахувала майже 10 тисяч на невідомий рахунок, а бажаний товар так і не отримала.

Цього ж дня, з повідомленням про шахрайство до Чернівецького РУП звернувся 45-річний місцевий житель. Чоловік розповів правоохоронцям, що його неповнолітню доньку ошукали під час покупки крипто валюти. Дівчина власноруч перерахувала 7500 гривень нібито менеджеру з наданням послуг по вкладенням.

Учора 29 жовтня на спецлінію «102» надійшло повідомлення від 75-річної жительки Чернівців. Пенсіонерка повідомила поліцейським, що їй зателефонував невідомий чоловік, який назвався лікарем. У телефонній розмові співрозмовник сказав що її сестра потрапила в ДТП та терміново потребує грошей на операцію. Чернівчанка не перевірила отриману інформацію та власноруч передала зловмисникові, який прийшов до її помешкання, 1000 євро та 300 доларів США.

Ще двоє жителів Чернівецького району потерпіли від «псевдобанрів». Аферисти, шахрайським шляхом, вивідали конфіденційну інформацію та отримали доступ до карткових рахунків буковинок. Внаслідок чого з рахунку 38-річної чернівчанки зникло 4500 гривень, а з картки 46-річної жительки села Волока – 2500 гривень.  

За всіма фактами  шахрайств співробітники поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліцейські Буковини нагадують: у випадку дзвінка «Ваш родич у біді», перш за все спробуйте зв’язатися з тим хто потребує допомоги, або зателефонуйте у поліцію та перевірте інформацію. В жодному випадку не перераховуйте та не передавайте гроші незнайомцям!

Також правоохоронці наголошують громадянам, не розголошуйте конфіденційну інформацію, яка стосується ваших банківських рахунків.

Під час покупок-онлайн завжди користуйтеся послугою «післяплата».

Будьте пильними, не дайте аферистам себе ошукати!

 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata