Міжнародний пісенний фестиваль імені Леоніда Каденюка у Чернівцях

Міжнародний пісенний фестиваль імені Леоніда Каденюка у Чернівцях23-27 квітня 2018 р. у рамках проекту «СХІД+ЗАХІД=МИР» відбудеться ІХ-й Міжнародний вокально-хоровий конкурс-фестиваль «Хай пісня скликає друзів» пам’яті першого космонавта України, Героя України, Почесного доктора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леоніда Каденюка.

Конкурс-фестиваль був започаткований у 2007 р. і щороку (останній VІІІ-й – у 2014 р.) проводився в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Наразі, у зв’язку з перебуванням Луганського національного університету імені Тараса Шевченка в евакуації, конкурс-фестиваль відновлює свою роботу у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича.

У процесі підготовки й організації конкурсу-фестивалю було сформовано оргкомітет та адміністрацію, до складу якої люб’язно погодився увійти Леонід Каденюк з метою підтримки і допомоги в організації його проведення.

На жаль, 31 січня 2018 р. раптово перестало битися серце видатного земляка. Саме тому оргкомітет конкурсу-фестивалю вирішив присвятити ІХ-й Міжнародний вокально-хоровий конкурс-фестиваль «Хай пісня скликає друзів» пам’яті Леоніда Каденюка.

Фестиваль відбуватиметься за підтримки Міністерства культури України, Міністерства освіти і науки України.

З детальною інформацією можна ознайомитися на сайті нашого університету http://www.chnu.edu.ua та сайті фестивалю: http://festchoral.luguniv.edu.ua/.

21 лютого о 14:00 у Блакитній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. На заході обговорюватимуться питання стосовно організації та проведення ІХ-го Міжнародного вокально-хорового конкурсу-фестивалю «Хай пісня скликає друзів».

peredplata