З Буковини до війська призвуть 360 строковиків

З Буковини до війська призвуть 360 строковиків19 березня 2018 року в Чернівецькому обласному військовому комісаріаті відбулася координаційна нарада керівників призовних комісій області та районів, стосовно організації та проведення заходів призову громадян України на строкову військову службу на весні 2018 року.

Нарада відбулася під головуванням заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації, голови обласної призовної комісії БОГАТИРЦЯ Ігоря Миколайовича. На нараді були присутні члени обласної призовної комісії, голови районних (міських) призовних комісій, військові комісари районних (міського) військових комісаріатів та лікарі, які залучаються до проведення медичного огляду призовників.

Під час наради були проаналізовані результати осіннього призову громадян 2017 року, враховані всі недоліки та здійснено постановку завдань щодо якісного проведення призовної кампанії на весні 2018 року.

Одним із ключових питань, була організація взаємодії між органами державної влади, військовими комісаріатами та підрозділами Національної поліції України. В результаті активних обговорень були знайдені дієві механізми, які дозволять в рамках чинного законодавства підвищити ефективність роботи як військових комісаріатів так і призовних комісій в цілому. Що дасть можливість збільшити явку призовників та зменшити кількість тих хто уникає служби в Збройних Силах.

Нагадуємо, що підготовчі заходи спрямовані на проведення якісного весняного призову 2018 року розпочалися ще в лютому, та будуть тривати до кінця березня.

Під час даних заходів військовими комісаріатами проводиться вивчення призовників, їх професійних та морально-психологічних якостей. Медичними комісіями, які до речі складаються з лікарів міських та районних лікарень, проводяться медичні огляди юнаків. Ці заходи дають можливість при необхідності здійснити додаткове медичне обстеження, а у разі потреби і лікування призовників.

Основну свою роботу призовні комісії почнуть з 02 квітня та завершать 31 травня.

Перша відправка призовників до лав Збройних Сил України відбудеться 12 квітня а в цілому відправки триватимуть до 24 травня 2018 року. Згідно планового завдання цієї весни з Чернівецької області на строкову військову службу буде відправлено 360 буковинців, з них:

до Збройних Сил України – 200 чол.:

– сухопутні війська – 69 чол.;

– повітряні сили – 17 чол.;

– військово-морські сили – 15 чол.;

– частини центрального підпорядкування МОУ та ГШ – 99 чол.;

до інших військових формувань – 160 чол.:

– національна гвардія України – 70 чол.;

– державна спеціальна служба транспорту – 40 чол.;

– державна прикордонна служба України – 50 чол.

ДО ВІДОМА:
Відповідно до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, а саме ст. 15 цього закону, призову на строкову військову службу, підлягають придатні за станом здоров’я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.
Відповідно до Указу Президента від 15 лютого 2018 року №33/2018, відправці у війська будуть підлягати призовники, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 20 років.
Разом із тим надано дозвіл призивати у інші військові формування призовників, яким не виповнилося 20 років, при наявності письмової згоди призовника та його батьків.​

peredplata