На Буковині СБУ блокувала підпільне виробництво контрафактних цигарок

Співробітники Служби безпеки України виявили та блокувалиу Чернівецькій області діяльність підпільного цеху з виробництва контрафактних тютюнових підакцизних виробів.

За даними слідства,двоє чернівчан облаштувалинезаконне виробництвоцигарок в орендованому складському приміщенні в одному із навколишніх сіл. За попередньою версією,сировину вони отримували контрабандоюз Молдови. Готову продукцію збували зі складу в Чернівцях до мережі роздрібної торгівлі на території регіону, а також до Хмельницької та Івано-Франківської областей. Частину фальсифікату ділкиймовірно нелегально переправляли до Євросоюзу.

Під час слідчих дійза місцем виробництва підробки, а також на складі в обласному центрі правоохоронці виявилилінію з виготовлення контрафактного підакцизу, 7 тонн сировини, понад 80 тисяч пачок готової продукції,іноземні марки акцизного зборуз ознаками підробки, папір для виготовлення цигарок, упаковки,  чорнові записи щодо збуту фальсифікату.

Попередньо загальна вартість вилученої продукції та обладнання становить майже 6мільйонів гривень. 

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі діїдля встановлення всіх обставин та осіб, причетних допротиправної діяльності.

Заходи із викриття проводилися спільно з управлінням стратегічних розслідувань та слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури області.

 

Пресслужба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata