У Кремлі планували створити «народні республіки» на заході України, куди «мала входити» і Буковина

 
СБУ зірвала плани російських окупантів щодо створення нових “народних республік” на західній Україні. За інформацією української спецслужби, до “Федеративної республіки Україна” мали ввійти 5 регіонів.

Про це повідомляє Управління СБ України в Івано-Франківській області, пише molbuk.ua

До складу псевдореспублік мали увійти такі західні області:

Івано-Франківська;

Закарпатська;

Львівська;

Тернопільська;

Чернівецька.

Основне завдання такого всевдоутворення – розхитати ситуацію в тилу українських військових. А саме – в тих областях, які не вдається захопити силами регулярної армії РФ.

“За задумом окупантів, створення псевдоресупбліки позбавило б Збройні сили України підтримки та забезпечення з тилу.
СБУ затримала організатора та ключових осіб мережі на Івано-Франківщині. За інформацією спецслужби, в західних і центральних областях вони мали завербувати понад пів тисячі зрадників”, – йдеться у повідомленні.

Сепаратисти планували дискредитувати та позбавити підтримки суспільства силовиків. Інспірувати недовіру до правоохоронних органів. Далі озброєні сепаратисти мали ліквідувати ключових керівників силових органів і представників влади.

Після цього в регіонах планувалося спочатку захопити адміністративні будівлі та проголосити “народні республіки” за зразком так званих “Л/ДНР”, а потім об’єднати їх у нову підконтрольну Росії державу.

peredplata