На Буковині СБУ завершила досудове розслідування щодо двох бойовиків терористичної організації «днр»: матеріали скеровано до суду

Слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області завершили розслідування щодо двох учасників так званої «бригади Восток».

 

Як зазначається у матеріалах кримінального провадження, обоє бойовиків приєдналися до цього незаконного збройного формування у 2014 році.

 

Уродженка міста Сніжне Донецької області з позивним «Оса» встигла зробити кар’єру від стрільця до командира танку. За свою терористичну діяльність була неодноразово відзначена військовими нагородами терористичної організації «днр».

 

Інший бойовик, із позивним Чукотка, дослужився до командира відділення в роті управління протитанковими керуючими ракетами.

 

Протягом восьми років обоє фігурантів  брали участь у боях проти Збройних Сил України, СБУ та інших формувань, залучених до проведення антитерористичної операції й операції об’єднаних сил на території Донецької області. Зокрема, під Савур-Могилою, поблизу Донецького аеропорту та населених пунктів Авдіївка, Красний Партизан, Пантелеймонівка, Піски, Ясинувате.

 

Наразі терористи воюють на боці російських окупантів. Їм заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Матеріали досудового розслідування за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури скеровано до суду.

Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області

 

 

 

peredplata