У Міноборони спрогнозували, коли може повернутися Крим та закінчиться війна

Заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов спрогнозував, коли закінчиться війна росії проти України, а Збройні сили України зайдуть до Криму.

Як передає “Хвиля”, про це він повідомив в інтерв’ю Sky News.

Так, за словами Гаврилова, ЗСУ можуть повернутися до окупованого Криму до кінця грудня цього року, а війна, розв’язана росією, може завершитися навесні наступного.

У відповідь на питання, чи робить звільнення від росіян стратегічно важливого Херсона, який був під окупацією більше восьми місяців, вірогіднішим є досягнення інших цілей, зокрема повернення Криму, він сказав, що це питання часу.

“Це лише питання часу, і, звичайно, ми хотіли б зробити це раніше, ніж пізніше”, – наголосив заступник міністра оборони України.

Гаврилов також розповів, що цьому може сприяти подія на кшталт “чорного лебедя” – щось непередбачуване, наприклад крах режиму російського диктатора володимира путіна. До того ж він не виключив і “військовий варіант із якоюсь комбінацією сил, ресурсів та чогось іншого”.

“Ми можемо зайти до Криму, наприклад, до кінця грудня. Можливо. Не виключено, що так буде”, – сказав він.

Крім того, заступник міністра оборони висловив переконання, що українські війська продовжуватимуть воювати взимку, не зменшуючи темпів і незважаючи на виснаження, оскільки будь-яка пауза в операціях “дасть російській стороні більше шансів поповнити свої запаси та запровадити підкріплення”.

Говорячи про те, коли може закінчитися повномасштабна війна, Гаврилов зазначив, що йому, як військовому, важливо бути готовим до тривалої боротьби, якщо росія зможе організувати підкріплення.

“Звичайно, у такому разі війна затягнеться. Але моє почуття таке, що до кінця весни ця війна закінчиться”, – спрогнозував він.

Щодо застосування росією ядерної зброї, то Гаврилов вважає таку ймовірність низькою. При цьому він наголосив, що навіть ця загроза не зупинить українців.

Нагадаємо, заступник голови Держдепартаменту США Ведант Пател закликав Росію припинити звірства в Україні та покласти край війні, яку вона не має шансів виграти.

 

peredplata