СБУ проводить обшуки у Івано-Франківській єпархії УПЦ МП, фото

Служба безпеки України проводить контррозвідувальні безпекові заходи на території єпархіального управління та культової споруди місцевої єпархії УПЦ (МП) у Івано-Франківську.  Про це повідомило Управління СБ України в Івано-Франківській області у Facebook.

«Заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією у межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

Зокрема, враховуючи збройну агресію рф, зростають ризики вчинення злочинів проти безпеки громадян, державного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці  проводять огляд території та приміщень єпархії для виявлення заборонених до обігу предметів та здійснюють перевірку осіб на території єпархії щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державі.

Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для:

▪ перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку «руского міра»;

▪ недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів тощо;

▪ убезпечення населення від провокацій і терористичних актів», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що СБУ перевірила приміщення УПЦ (МП) на Буковині: знайшли «методички» з москви, документи про російське громадянство та посвідчення окупантів.

Джерело: https://sud.ua

peredplata