На Буковині затримали мешканця Кременчука за надання на кордоні фальшивих документів

Правоохоронці викрили чоловіка, який за допомогою фальшивого документа намагався перетнути державний кордон у період воєнного стану. Слідчі поліції за цим фактом проводять досудове розслідування.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

6 грудня на контрольно-пропускному пункті «Порубне» у селі Тереблече під час проходження митного контролю 40-річний житель міста Кременчук використав документ з ознаками підробки. При перетині державного кордону з Румунією порушник пред’явив для перевірки прикордонникам закордонний паспорт громадянина України з відміткою про оформлення виїзду на постійне місце проживання у республіку Молдова.

Слідчі відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції повідомили про підозри фігуранту у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частинами 3 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Документ з ознаками підробки поліцейські вилучили та направили для проведення відповідної експертизи. Триває досудове розслідування.

Процесуальне керівництво вказаного провадження здійснює Герцаївський відділ Чернівецької окружної прокуратури.

Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

 

peredplata