Генштаб створює партизанський рух, щоб протистояти 15 тисячам російських військових

Генштаб створює партизанський рух, щоб протистояти 15 тисячам російських військовихУ мобілізаційні плани Генерального штабу Збройних сил України закладено створення партизанського руху.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

\”Партизанський рух, який, як ви вважаєте, не опрацьовувався, закладений в мобілізаційні плани Генерального штабу. Цього раніше ніхто не говорив. Є певні командири партизанських загонів. Вони знають своїх людей, які в цих загонах\”, – розповів він.

При цьому Лисенко зазначив, що організувати повномасштабний партизанський рух на сході України – надвелика проблема.

\”Східна Україна – це переважно степова зона. Для партизанського загону потрібне місце, де йому можна буде сховатися, і звідти завдавати якісь удари. У степовій зоні це робити майже неможливо\”, – сказав Лисенко.

Також спікер РНБО додав, що на території України, за попередніми оцінками, перебуває близько 10-15 тисяч російських військових, враховуючи учасників терористичних організацій. І з кожним днем їх стає більше, повідомляє Українська правда.

\”В Луганську вони навіть не приховують своїх шевронів, приналежність до ВС РФ, організовують коридори, через які проходять колони з технікою,\”живою силою\”, боєприпасами\”, – підкреслив він.

Нагадаємо, комбат \”Донбасу\” Семен Семенченко взявся готувати всеукраїнський партизанський рух.

Джерело: ТСН

peredplata