Европа зреклася Росії

Европа зреклася РосіїНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Iталiйський дипломат Федерiка Могерiнi, яку обрано Верховним представником ЄС у мiжнародних справах, зреклась Росiї i Путiна

\”Росія більше не є стратегічним партнером ЄС\”, – заявила сьогоднi Федерiка Могерiнi журналiстам.

Головний дипломат ЄС зазначила, що Росiя систематично не виконує раніше досягнуті домовленості. При цьому сам президент РФ Володимир Путін \”ніколи не поважав\” цих зобов\’язань і не бажав змінити ситуацію на краще. Натомість, зазначила Могеріні, Путін \”підтримував сепаратистів, особливо в ситуації з малайзійським авіалайнером\”.

Могеріні підкреслила, що в умовах провокацій Москви і \”військової агресії\” проти України країни Євросоюзу не мають іншої альтернативи, окрім нових секторальних санкцій проти Росії. При цьому дипломат нагадала Москві, що будь-яка країна має право на самостійний вибір свого європейського майбутнього – \”подобається це Росії чи ні\”.

Вона також зазначила, що ембарго на поставки продуктів з ЄС, введені Росією, не зможуть нанести будь-якої шкоди європейській економіці. У той же час, сказала Могеріні, це ембарго головним чином вдарить по самим росіянам. \”Кремль діє проти власного народу\”, – підсумувала дипломат.

peredplata