Командувач американської армії в шоці від українських військових

Українські військові використовують американське обладнання краще, ніж сухопутні сили США.

Як повідомляє \”Європейська правда\” з посиланням на Defence News, про це заявив командувач армією США в Європі Бен Ходжес.

Командувач американської армії в шоці від українських військових

Він розповів, що був шокований, коли побачив серйозність українських військових під час виправлення власних організаційних недоліків і поліпшення своїх можливостей.

\”Американці не бували під російською артилерією або ракетними обстрілами. А українці були і було цікаво почути від них, що вони дізналися. Ми надали їм легкі протибатарейні радари, і українці використовували їх дуже і дуже ефективно. Насправді вони використовували їх так, як не використовували ми самі. І це виявилося настільки ефективно, що ми не могли про таке і здогадуватися\”, — сказав Ходжес.

За його словами, після спільних навчань американської та української армії, він зрозумів наскільки безпідставні стереотипи про поганий стан українських військ, а армії США є чого повчитися в українців.

До речі, це вже не перший випадок, коли іноземні військові захоплюються українськими. Зокрема, військові тренери з Великобританії, які працюють з українськими військовими, зізнаються, що самі переймають досвід у своїх учнів. Американські солдати теж уже розповідали, що багато чому вчаться на спільних навчаннях з українцями.

peredplata