Новини із штаб-квартири НАТО!

 
Прем’єр Великобританії Борис Джонсон закликає країни НАТО негайно запровадити обіцяні жорсткі санкції щодо Росії вже! Негайно!
Джонсон: Наша розвідка спостерігає за концентрацією військ на кордоні з Україною, і це, ймовірно, найнебезпечніший момент для наступних кількох днів…
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сьогодні (10 лютого 2022 року) привітав прем’єр-міністра Сполученого Королівства Бориса Джонсона в штаб-квартирі НАТО. Сторони обговорили нарощування Росією військових сил в Україні та навколо неї.
Генеральний секретар НАТО зазначив, що “це небезпечний момент для європейської безпеки. Чисельність російських військ збільшується. Час попередження про можливу атаку скорочується”. Він підкреслив, що хоча НАТО готовe до гіршого, вонo все ще прагне знайти політичне рішення. Він ще раз підтвердив своє запрошення Росії продовжити діалог у серії зустрічей у Раді Росія-НАТО. У той же час Генеральний секретар підкреслив, що НАТО не піде на компроміс щодо основних принципів: права кожної нації обирати свій власний шлях і здатність НАТО захищати та захищати всіх союзників.
Генеральний секретар високо оцінив провідну роль, яку відіграє Великобританія, виконуючи як дипломатичні, так і військові. Він привітав пропозицію Великобританії надати більше військ, кораблів і літаків для НАТО у Східну Європу , що є чіткою демонстрацією солідарності союзників у дії. Він також привітав недавній контакт прем’єр-міністра Джонсона з президентом Путіним і візит міністра закордонних справ Трасса до Москви.
Генеральний секретар оголосив, що на зустрічі міністрів оборони НАТО наступного тижня союзники оцінять варіанти подальшого посилення безпеки Альянсу, що включає можливість створення додаткових бойових груп у південно-східній частині Альянсу. “Відновлення російської агресії призведе до більшої, а не меншої присутності НАТО”, – додав він.
Відео за цим посиланням:
Ростислав Демчук 

peredplata