У Чернівцях молодь з інвалідністю долучилась до тихої акції «Ангели пам’яті»

Аби вшанувати Героїв Небесної Сотні, на Стіні пам’яті у Чернівцях розмісти ангелів пам’яті. А саме на деревах, кущах, або ж просто тримали у руках. У такий спосіб молодь, яка проходить практику в департаменті соціальної політики Чернівецької міської ради, долучилась до тихої акції «Ангели пам’яті».

“Любити свою країну, поважати пам’ять про героїв та цінувати кожного – основні принципи моралі справжнього українця …” – розповів Микола, студент філологічного факультету.

«Молоді люди зібрались на Центральній площі міста, аби продемонструвати власну життєву позицію. Ми зібрались тут, щоб показати жителям Чернівців, що ніщо і ніхто не забутий. Патріотами не народжуються-ними стають! Ми – українці, і в цьому наша сила, а” янголи-пам’яті” нехай летять у безкраю вись… Герої не вмирають… Просто йдуть…» – розповіла волонтерка Юлія Савка.

Цих білих паперових ангелів, що символізують полеглих Героїв – захисників України, створила молодь з інвалідністю.

«Ми виготовили ангелів пам’яті, щоб наші захисники розуміли, що є люди, які їх підтримують і хочуть допомогти. Я вже не вперше долучаюсь до майстер-класів, які організовують у громадській організації «Даруй тепло»», – розповів Микола Семенюта.

Як виготовляти ангелів пам’яті, цього навчала волонтерка Юлія Савка. Патріотичний захід відбувся за ініціативи департаменту соціальної політики Чернівецької міської ради.

З року в рік тиха акція «Ангели пам’яті» об’єднує все більше українців з різних міст України. Її ініціювали у пам’ять про розстріл Героїв Небесної сотні 18-20 лютого 2014 року. Департамент соціальної політики Чернівецької міської ради закликає усіх небайдужих долучатись до вшанування пам’яті Героїв. Адже тільки той народ має майбутнє, який знає реальну історію та шанує минуле.

Джерело: Департамент соцполітики

peredplata