Андрій Деркач як зразок антидержавної діяльності СБУ

 
24 червня 2022 р. СБУ оголосило, що Андрій Деркач є державним зрадником і працює на спецслужби фашистської росії.
По соцмеражах пішла хвиля схвальних відгуків. Що і зрозуміло-адже проросійкість діяльності Андрія Деркача була очевидною для багатьох.
От тільки при тому його постійно називають “народним депутатом України”(що справедливо- цілих 7 скликань). І якось забувають, що Андрій Деркач- кадровий співробітник СБУ , плюс ще і син голови СБУ.
Яким чином і як сильно працювало СБУ на росію, у нас соромляться говорити. Доведеться нагадати, що понад 90% кадрового складу СБУ а АРК Крим і м.Севастополі зрадили присягу і перейшли на бік ворога, це понад тисячу чоловік. Здається, такої масової зради не знала жодна спецслужба світу.
Ті, хто стверджуватимуть, що вся російська агентура- це наслідки діяльності лише Януковича, вводять Вас в оману.
Проблема російської агентури в СБУ набагато глибше. Спробуйте лише проаналізувати біографії офіцерів СБУ-зрадників, і Ви побачите, що багато хто з них прийшов у спецслужби ще до того як Янукович став президентом.
Наприклад, зрадник Олександр Ходоковський- керівник окупаційного батальйону “Восток” на Донеччині.
Той же Деркач формально став сбушником у 1994. Та варто поглянути, що перед тим – у 1993 році він закінчив російську спецслужбівську академію. Що не завадило українській “спецслужбі” його зарахувати до своїх лав.
То коли ж був заданий проросійський напрямок діяльності СБУ?
Як на мене- від моменту створення цієї спецслужби.
СБУ не була створена з чистого аркушу. КДБ в Україні було переменовано в СБУ.
Тобто, на жаль, від 1991 року Україна мала і має проблеми зі своєю же спецслужбою.
І рано чи пізно з піску доведеться виймати голову, і таки починати думати, а чи піддається ця спецслужба реформуванню взагалі. Якщо так- то як саме. Якщо не піддається- то що має бути створено натомість , і на яких засадах.
А поки . А поки ми будемо обговорювати чергових зрадників з офіцерськими корочками СБУ- чи то діючих як на Херсонщині, чи формально “у запасі” як Деркач.
До цієї проблеми пасуватиме сходинка #24 “Вчись системності”( Концепція “25 сходинок до суспільного щастя”

peredplata