Пропонував 1.5 тис грн хабаря поліцейським: буковинця затримано

На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру в наданні неправомірної вигоди службовій особі
Житель Чернівецького району хотів уникнути адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху. Для цього від надав поліцейським 1,5 тисячі гривень неправомірної вигоди. Правоохоронці відмовилися від хабара та задокументували корупційні дії буковинця.

9 липня поліцейські офіцери громади відділення № 2 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управляння поліції під час комплексного відпрацювання селища Красноїльськ зупинили автомобіль «ВАЗ-2109», який перевозив дитину на передньому сидінні.

Спілкуючись із 38-річним водієм, правоохоронці з’ясували, що у чоловіка немає посвідчення водія. За таке порушення чинним законодавством передбачена відповідальність згідно із частиною 2 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Чоловік усвідомлюючи, що йому загрожує адміністративна відповідальність запропонував поліцейським гроші за непритягнення його до відповідальності. Незважаючи на попередження про неправомірність таких дій, він поклав до службового авто поліції 1,5 тисячі гривень.

За керування транспортним засобом без відповідних документів правоохоронці склали на водія автівки адмінматеріали. Також на місце події прибула слідчо-оперативна група, яка задокументувала кримінальне правопорушення, вчинене буковинцем. За результатами досудового розслідування слідчі поліції повідомили йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Сторожинецький відділ Чернівецької окружної прокуратури.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 

peredplata