Мистецтво маніпуляцій від монобільшості

 
Сьогодні Верховна Рада прийняла зміни до Закону «Про правовий і соціальний захист військовослужбовців і членів їх сімей», якими ніби то дозволила надавати відпустки військовослужбовцям під час воєнного стану (№ 8081 авторства Безуглої, Завітневича та ін.). При цьому багато ЗМІ вже встигли сенсаційно повідомити, що «Рада дозволила військовослужбовцям йти у відпустки», «Військовослужбовці зможуть отримають відпустки під час війни» …
Насправді – класика маніпуляцій. Нічого нового не придумали. Зверніть увагу на порівняльну таблицю законопроекту (на фото). У старій редакції Закону чітко передбачені відпустки до 10 днів для військовослужбовців (формулювання – «за сімейними обставинами та з інших поважних причин»). У прийнятих змінах ці слова просто зняли. І все.
Фактично – звичайна гра слів. Жодних змін. Тільки галімий піар на проблемах ЗСУ.
Але врегулювати питання відпусток для військовослужбовців реально потрібно. По перше – суттєво збільшити термін таких відпусток, особливо для тих, хто тривалий час перебував на «нулі». По друге – приймати законопроєкт мого авторства (№ 8090), який дозволить військовослужбовцям відвідати під час відпусток своїх рідних за кордоном.
Але кого у владі це насправді хвилює?
Сергій Рудик, народний депутат України

peredplata