На Буковині судитимуть громадянина, який намагався перетнути держкордон за підробленим посвідченням про групу інвалідності

На Буковині судитимуть громадянина, який намагався перетнути держкордон за підробленим посвідченням про групу інвалідності

Чернівецька окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, який для безперешкодного перетину держкордону, який намагався перетнути держкордон за підробленими документами про призначення йому групи інвалідності (ч. 3, ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, у листопаді минулого року, 54-річний чоловік, достовірно знаючи, що підлягає під заборону виїзду за межі України, намагався перетнути держкордон як особа, яка є пенсіонером по інвалідності. Прямуючи до Румунії через МПП «Порубне» у Чернівецькій області, пред’явив працівникам прикордонної служби для перевірки підроблену виписку, нібито видану Офтальмологічною МСЕК м. Дніпро, про те, що він являється інвалідом другої групи, а також підроблене пенсійне посвідчення, що підтверджує призначення йому соціальних виплат по інвалідності.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.

Джерело: Чернівецька обласна прокуратура 

peredplata