Захист та прихисток для жінок та дітей, що постраждали від домашнього насильства: куди звертатись по допомогу на Буковині

Елеос-Україна – мережа організацій, що об’єднана милосердям. Від самого початку існування організації нашою метою є дбати про тих, хто зазнав несправедливості, болю чи зневаги. Ми піклуємося про жінок, які зіткнулися з насиллям з боку чоловіків, про дітей, чиї батьки не завжди можуть впоратись із тягарем відповідальності, про тих, хто має важкі хвороби. 

 

Від початку великої війни ми всі зіштовхнулись з безпрецедентним рівнем насильства. Звістки про нього наповнюють наші новинні стрічки щодня. На жаль, домашнє насильство нікуди не зникло також. Як будь-яка екстремальна ситуація, війна загострює вже існуючі проблеми, тому наша діяльність направлена передусім на протидію різним формам насильства, зокрема і насильству в сім’ях.

На початку літа у співпраці з партнерами ми відкрили три шелтери та допомагаємо жінкам впоратись із наслідками пережитого насильства, опікуємося представниками ключових спільнот, які зазнають дискримінації та страждають від порушення прав найчастіше, піклуємося про тих, кого війна лишила всього. У наших шелтерах працюють соціальні працівники та психологи – вони допомагають жінкам повернутись до нормального життя. Наші шелтери – це передусім безпечне та комфортне місце, де люди, які пережили насильство, або постраждали від військової агресії можуть відновитися, щоб мати сили продовжувати життя без насильства та страху. 

“Немає безвихідних ситуацій. Так, іноді буває дуже важко і людина зневіряється в усьому. Та в світі багато небайдужих людей які готові допомагати. І це не просто слова. Це щоденна практика соціальної роботи. Тому головне – почати шукати вихід, намагатися змінити ситуацію. А далі ви самі побачите, як відбудеться Чудо повернення до повноцінного життя, яке колись здавалося неможливим.” – слова Отця та очільника одного з наших шелтерів на Франківщині Миколи Горгули. Не бійтеся звертатися по допомогу. Говоріть про те що болить! В світі багато людей, які можуть і хочуть допомогти.

Ми працюємо для людей, які знаходяться у важких життєвих обставинах. Ми працюємо для того, щоб насильство перестало бути нормою у нашому суспільстві. Ми хочемо, щоб жінки, які страждають від зневаги та болю знали, що їм є куди звернутись. 

Наші шелтери відкриті і працюють у трьох регіонах на заході країни – це Франківщина, Рівненщина та Буковина. Якщо саме ви потребуєте підтримки та захисту, звертайтесь по допомогу до наших шелтерів за цими контактами. 

Номер для звернень на Франківщині: 050 704 14 85

На Рівненщині: 096 811 57 17

На Буковині: 096 070 25 76

Джерело: мережа організацій Елеос-Україна

 

peredplata