Рух ЧЕСНО вніс Пальчевського до Реєстру держзрадників.

 

Проросійський шоумен та власник київської медичної клініки Eurolab Андрій Пальчевський внесений до Реєстру держзрадників, що ведеться Рухом ЧЕСНО. 

Екс-перший заступник міністра у справах сім’ї, молоді та спорту в уряді Миколи Азарова потрапив до Реєстру через неодноразові поширення фейків російської пропаганди про “возз’єднання народів”, “англосаксів”, зовнішній контроль над Україною, участь у російських ток-шоу.

Після початку повномасштабного вторгнення росії, Пальчевський став частим гостем ютуб-каналу пропагандиста та ще одного фігуранта Реєстру Назара Діордіци (псевдонім Макс Назаров). В одному з випусків він назвав війну “спеціальною військовою операцією” та звинуватив у ній Захід та “англосаксів”.

Нагадаємо, у 2021 році Пальчевський виграв суд проти Гордона, який припустив, що Пальчевський досі працює на російські спецслужби і має паспорт рф. Однак за рік суд задовольнив апеляцію Гордона. Того ж року державний телеканал “Дом” замовив токшоу з Андрієм Пальчевським за 12 млн гривень, проте у 2022 році цей проєкт призупинили.

У 2020 році Пальчевський оголосив про створення власної партії під назвою “Перемога Пальчевського“. Напередодні та під час виборчої кампанії 2020 журналісти texty.org.ua знайшли численні приклади штучної розкрутки кампанії Пальчевського проросійськими та фейковими ресурсами (на зразок politeka.net, znaj.ua), а саму кампанію назвали “яскравим прикладом маскування російської пропаганди за популістськими гаслами”. 

Зокрема Пальчевський говорив про зовнішній контроль над Україною та натякав на утиски російськомовних. Також роздмухував історію про відокремлення Львова. А розслідувачі Bihus.info виявили, що бізнес Пальчевського пов’язаний з російською федерацією. 

2020 року “Правий сектор” вручив Пальчевському погони фсб за поширення кремлівської пропаганди про “громадянську війну в Україні” та “братні народи росії й України”.

За 2019-2020 роки 6 разів брав участь в ефірах російського державного телеканалу “россия 1” у ток-шоу пропагандистки Ольги Скабєєвої.

У 2019 році заявляв, що це Петро Порошенко почав війну та віддав Крим, називав “придурками” журналістів, які ображають путіна, думав, що 80 % українців розмовляють російською та розповідав, що українці майже готові обміняти Крим на Донбас.

Від 2018 року Пальчевський був частим гостем на телеканалах “112 Україна”, “NewsOne” та “ZIK”, пов’язаних із головою політради партії “Опозиційна платформа – За життя“, кумом президента росії путіна Віктором Медведчуком

У березні-липні 2010 року обіймав посаду першого заступника міністра у справах сім’ї, молоді та спорту України в уряді Миколи Азарова. Звільненню Пальчевського з міністерства передував скандал щодо його російського громадянства.

Остаточне рішення переїхати з росії до України Пальчевський ухвалив у 2005. До того протягом 1990-х – на початку 2000-х років Пальчевський жив у росії, займався там бізнесом. 

У 1983-1991 роках Пальчевський служив у Збройних силах СРСР, зокрема шість років відбув у Лаосі військовим перекладачем. Після демобілізації деякий час викладав англійську мову в Московському державному інституті міжнародних відносин.

Вищу освіту за фахом “військовий перекладач” здобув у Військовому інституті Міноборони СРСР у Москві. Після служби в армії здобув фах економіста харчових виробництв.

https://www.chesno.org/post/5499/?fbclid=IwAR3b2DQyisi02tgy0zxO2VGKSHaiKT97VaF6zaGmK6pHVAgqNMB-1k5Awvg

peredplata