Помічник настоятеля монастиря у Банченах на Буковині заробляв на кожному ухилянті $4000

У Черінвецькій області заблокували ще один канал незаконного виїзду українців призовного віку за кордон. До організації незаконної діяльності причетний помічник настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП). Храм знаходиться у селі Банчени.

Про це повідомляє управління СБ України в Чернівецькій області

Клірик пропонував військовозобов’язаним свою допомогу у нелегальному переправленні за кордон поза контрольно-пропускними пунктами.
Задокументовано, що у вересні минулого року він пообіцяв трьом місцевим жителям організувати “безперешкодний” виїзд до Румунії.

При цьому, спільники фігуранта нібито мали забезпечити клієнтів документами для вільного пересування на території ЄС.

“Пунктом збору” ухилянтів було визначено територію монастиря. Саме звідти їх мали вивезти за кордон.

Як додали у поліції області, інформацію про можливу причетність служителя одного з монастирів регіону надійшла від ОВА. В ході подальших заходів, які проводили оперативники управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області спільно зі слідчими слідчого управління обласною поліції, ця інформація підтвердилася.

Як встановили правоохоронці, використовуючи вдале розташування монастиря, а знаходився він в одному з прикордонних із Румунією сіл, священник налагодив незаконний трансфер осіб через кордон. Для цього залучив свого товариша, який займався пошуком охочих покинути Україну в обхід встановлених правил. За такий “трансфер” вони брали по 4000 доларів США з особи. В ході слідства було задокументовано кілька фактів незаконного переправлення чоловіків до Румунії.

30 березня священнослужителю поліцейські повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

peredplata