Які предмети залишаться у шкільній програмі: список

Міністр освіти і науки України розповів про оптимізацію шкільної програми

Всі ключові дисципліни, і природничі, і гуманітарні збережуть

Список предметів, які обов’язково залишаться у шкільній програмі:

  • історія України;
  • українська мова;
  • хімія;
  • фізика;
  • математика;
  • біологія.

Також міністр розповів, що зараз активно відбувається реєстрація на НМТ-2023. 16 тисяч дітей виявили бажання складати мультитест за кордоном. Цьогоріч вступники складають два обов’язкових предмети на НМТ: українську мову та математику, а третім предметом – історію України, іноземну мову, хімію, фізику чи біологію на вибір. Лісовий підтримав те, що історію України не включали до списку обов’язкових для складання дисциплін на НМТ у цьому році.

“Ми будемо перевіряти знання з історії України обов’язково у всіх молодих громадян України через державну підсумкову атестацію, але у форматі, подібному до ЗНО”, – прокоментував Лісовий.

Школярів хочуть перевести на 12-річну систему освіти

В Україні планують запровадити 12-річне навчання в школах. Це нововведення пов’язують з освітніми втратами через обмеження під час COVID-19 і війни. Таку думку нещодавно висловив голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак. За його словами, перехід на 12-річну систему шкільної освіти задекларований у законодавстві. Відповідно до реформи нової української школи (НУШ) це планувалося на 2027 рік, однак він вважає, що це можна зробити й у 2024 році.

Нагадаємо, Зеленський запропонував Кабміну опрацювати ідею курсів секс-виховання у школах. Крім того, в Україні для учнів 4 та 9 класів скасували ДПА.

Також Інформатор писав, що у росії створили свій підручник з української мови для школярів з окупованих територій.  

Підписуйтесь на наш Telegram-кана

peredplata