На Буковині прокурори зобов’язали орган місцевого самоврядування забезпечити збереження пам’ятки природи «Дарабанський мис» та «Бульбони»

На Буковині прокурори зобов’язали орган місцевого самоврядування забезпечити збереження пам’ятки природи «Дарабанський мис» та «Бульбони»
Спеціалізована екологічна прокуратура Чернівецької обласної прокуратури звернулась до Чернівецького окружного адміністративного суду з позовною заявою щодо зобов’язання Хотинської міської ради винести межі пам’яток природи місцевого значення та закріпити їх на місцевості.
Встановлено, що з 2007 року органи місцевого самоврядування колишнього Хотинського району так і не винесли межі та не закріпили їх на місцевості щодо двох пам’яток природи – «Бульбони» та «Дарабанський мис» загальною площею понад 60 га. Вказана бездіяльність створює небезпеку порушення заповідного режиму об’єктів природно-заповідного фонду.
Обидва об’єкти природно-заповідного фонду області мають особливу природоохоронну та естетичну цінність: «Дарабанський мис» – унікальне геоморфологічне утворення на березі Дністра, яке охоплює територію зі стрімкими схилами та невеликими печерами і численними історико-археологічними пам’ятками; «Бульбони» – мальовнича долина Каплівського потоку з водоспадами і цінними карстово-спелеологічними утвореннями.
Чернівецький окружний адміністративний суд підтримав позицію прокурора – орган місцевого самоврядування має усунути порушення bit.ly/44q7ams
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура

peredplata