Верховний суд підірвав довіру

Нового голову Верховного суду Станіслава Кравченка обрали13 суддів, які взяли хабарі разом зі звільненим головою Верховного суду Князєвим
Верховний суд, здається, вирішив підірвати довіру до себе у суспільстві, і обрав сьогодні нового голову голосами суддів-злочинців, які є співучасниками злочину, скоєного колишнім головою Князєвим.
НАБУ ще не знайшло усі гроші, які були виділені Князєвим для 13 суддів Верховного суду, які ухвалювали потрібне судове рішення по судовому спору олігархів Жеваго та Коломойського. На записах чітко чутно, що Князєв роздав 13 пакетів грошй, від 50 до 150 тисяч доларів своїм колегам. НАБУ провело обшуки у всіх цих суддів, і зібрало у них більшу частину коштів, але далеко не все. Тому дуже скоро будуть нові підозри стосовно інших хабарників.
І замість того, щоб дочекатись результатів розслідування, або хоча б відсторонити усіх підозрюваних суддів від пленуму, їм навпаки дозволили голосувати.
Не відбулось фактично ніякої виборчої кампанії, ніяких обговорень у суддівській спільноті.
Чомусь новий пленум Верховного суду відбувся миттєво, за кілька днів, і новим головою обрано суддю Кравченка, якого Громадська рада доброчесності визначала не гідним суддівського звання.
Кравченка обрано голосами у тому числі суддів-хабарників.
Через таку дуже дивну поспішність у конкурсі відмовився брати участь один з гідних кнадидатів – суддя Верховного суду, військовослужбовець ЗСУ Олександр Мамалуй. Не було часу для просування і деяких інших сильних кандидатур інших суддів.
Навіщо так псувати власну репутацію? Невже судді не розуміють, що репутація та довіра тільки і мають справжню цінність?

peredplata