На Буковині за незаконний видобуток гравію чоловік втратив і транспорт, і вантаж

6 липня в адміністративних межах селища Берегомет поліцейські викрили буковинця, який займався незаконним видобутком корисних копалин. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

Учора поліцейський офіцер громади в селищі Берегомет викрив 63-річного місцевого жителя, який нелегально видобував корисні копалини з русла річки Сірет. На місце інциденту для документування правопорушення прибула слідчо-оперативну групу Вижницького районного відділу поліції. Поліцейські встановили, що чоловік за допомогою автомобіля з маніпулятором завантажував гравійно-піщану суміш на вантажівку «КАМАЗ» з метою подальшого транспортування. При цьому порушник не мав відповідних документів для законного здійснення такої діяльності.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вилучили транспортні засоби і вантаж та готують клопотання до суду про накладення на них арешту. Триває досудове розслідування.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata