На Рівненщині громада не пустила хресний хід УПЦ МП через свою територію

У Демидові на Рівненщині місцеві мешканці не пустили хресний хід УПЦ МП на територію своєї громади.

Про це повідомили в Демидівській селищній раді.

Тут наголошують, що проводити масові заходи в Україні в умовах воєнного стану можна лише в окремих випадках та у погодженні із владою. Але прихожани та священнослужителі УПЦ МП проігнорували законодавство.

1 серпня небайдужі люди, патріоти, сім’ї загиблих Героїв, поранених та зниклих безвісти військових, отці Демидівського благочиння ПЦУ вийшли на акцію, щоби зупинити ходу УПЦ МП.

“У той час, як орки вбивають нас, як націю, а наші захисники ціною власного життя щоденно виборюють для нас право жити вільними на рідній землі, прибічники та парафіяни православної церкви московського патріархату курсують хресною ходою до Почаївської лаври”, – зазначають в селищній раді.

Як йдеться в повідомленні, у колоні було видно молодих здорових чоловіків, жінок з дітьми, старців, які вигукували «Спасі вас Господі» натомість їм відповідали: «Слава Україні!», «Героям слава!».

Демидівська громада прийняла рішення виконавчого комітету від 27 липня 2023 року про заборону хресної ходи парафіянин Української православної церкви московського патріархату на території Демидівської селищної ради.

peredplata