На Буковині у копачів гравію вилучили трактор та вантажівку

Під час здійснення профілактичних заходів щодо виявлення порушників у сфері злочинів проти довкілля співробітники поліції викрили двох буковинців, які здійснювали незаконне видобування піщано-гравійної суміші з русла річки Прут у Чернівцях. Ще один такий випадок поліцейські задокументували в адміністративних межах села Зелений Гай.

Учора, 17 серпня, поліцейські офіцери Чернівецької територіальної громади на березі річки Прут викрили двох чоловіків віком 57 та 54 роки, які нелегально видобували корисні копалини. Для документування правопорушення на місце інциденту прибула слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції. Правоохоронці встановили, що буковинці завантажували гравійно-піщану суміш на вантажівку «ЗІЛ» з метою подальшого транспортування. При цьому порушники не мали відповідних документів для законного здійснення такої діяльності.

на буковині впродовж доби поліцейські задокументували два випадки незаконного видобування корисних копалин

Цього ж дня працівники відділення поліції №6 (м. Новоселиця) ЧРУП в адміністративних межах села Зелений Гай, неподалік річки Прут, виявили 19-річного місцевого жителя, який без дозвільних документів видобував піщану суміш. В подальшому буковинець мав намір перевезти причіп з вантажем за допомогою трактора «Т25А».

на буковині впродовж доби поліцейські задокументували два випадки незаконного видобування корисних копалин

Відомості про факти незаконного видобування корисних копалин слідчі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вилучили транспортні засоби із вантажем та звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту.

Досудове розслідування триває.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata