На Буковині судитимуть двох луганчан за державну зраду

Зайняли посади у незаконних правоохоронних органах – двом жителям Луганщини повідомлено про підозру у державній зраді.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура. 

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури двом жителям Луганщини заочно повідомлено про підозру у державній зраді та у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані, будучи громадянами України, перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Старобільського та Сватівського районів Луганської області пішли на співпрацю з ворогом та погодились обійняти посади у незаконно створених правоохоронних органах так званої «ЛНР», які є частиною окупаційної адміністрації рф на окупованій території України.

Встановлено, що літом минулого року 26-річний житель м. Сватове добровільно вступив у злочинну змову з представниками так званого «МВД ЛНР», офіційно прийняв присягу на вірність «республіки» та обійняв посаду конвоїра ізолятора тимчасового тримання так званого «Сватівського РВ ВС МВС ЛНР».

Погодився співпрацювати з ворогом і 27-річний житель смт Біловодськ Старобільського району, який, приблизно у червні-липні 2022 року, вступив на службу у підрозділ так званого «Біловодського РВ ВС МВС ЛНР».

Обіймаючи посади у нелегітимних правоохоронних органах чоловіки забезпечують становлення та зміцнення окупаційної влади рф на тимчасово окупованих територіях та здійснюють підривну діяльність проти України.

Досудове розслідування у вказаному провадженні за процедурою in absentia здійснюють слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.

peredplata