Два роки тюрми загрожує буковинцю за тривале психологічне насильство відносно матері

За вчинення домашнього насильства відносно матері судитимуть жителя Чернівецького району: слідчі поліції завершили досудове розслідування.

Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом щодо кривдника поліцейські скерували до суду для подальшого розгляду. Згідно чинного законодавства буковинцю загрожує до двох років позбавлення волі.

Під час досудового розслідування співробітники відділення поліції №2 (м. Заставна) Чернівецького райуправління поліції з’ясували, що  42-річний житель села Шубранець упродовж тривалого часу ображав свою 62-річну матір нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою. 

Співробітники поліції реагували на кожне повідомлення від потерпілої, складали протоколи про адміністративне правопорушення на кривдника та проводили з ним профілактично-роз’яснювальну роботу про неприпустимість таких дій.

Заставнівський районний суд Чернівецької області неодноразово визнавав правопорушника винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених частинами 1 та 2 статті 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Однак кривдник продовжував чинити психологічне насильство відносно матері, яке відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи, призвело до погіршення психічного здоров’я жінки та проявляється у формі розладу адаптації. 

Слідчі поліції зібрали достатньо доказів систематичності вчинення таких насильницьких дій та довели причетність кривдника до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці під процесуальним керівництвом Заставнівського відділу Чернівецької окружної прокуратури скерували обвинувальний акт відносно порушника до суду.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata