За 5 тисяч доларів намагався “домовитися” з працівником СБУ: на Буковині судитимуть підприємця

5000 доларів США за послаблення пропускного режиму на військовому об’єкті – підприємця підозрюють у спробі підкупу працівника СБУ. 
Джерело: служба Спеціалізованої  прокуратури у сфері оборони Західного регіону. 

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону підприємцю повідомлено про підозру за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за гроші намагався «домовитися» зі співробітником СБУ щодо сприяння у безперешкодному допуску працівників його підприємства на територію військової частини для здійснення будівельних робіт.

За 5000 доларів США він хотів домогтися послаблення контролю пропускного режиму на військовому об’єкті.

Правоохоронці затримали підозрюваного під час надання працівнику СБУ неправомірної вигоди, яка відбувалася під контролем правоохоронців.

Наразі йому обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за оперативного супроводу відділу внутрішньої безпеки в Чернівецькій області СБУ та 7 відділу 6 управління військової контррозвідки СБУ.

Довідково: санкція статті передбачає від 4 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

peredplata