Батьки учнів вимагають залишити Сергія Кізіму директором ліцею №14 в Чернівцях

 

Фото з фб-сторінки Сергія Кізіми

Батьки та учні ліцею №14 у Чернівцях вимагають залишити директором закладу Сергія Кізіму, якого призначили на посаду директора ліцею №7 замість звільненої Світлани Рудько.

Відповідну петицію зареєструвала батьківська громада ліцею №14, пише molbuk.ua

На думку батьків, такі кадрові перестановки не потрібно робити посеред навчального року.

“Ми, батьки та учні ліцею №14, виражаємо свою глибоку занепокоєність стосовно рішення щодо відсторонення від посади директора ліцею №14 Кізіми С.С. та вимагаємо залишити його чинним директором даного ліцею. Ми вважаємо, що такий крок не мав би бути здійснений всередині навчального року без відповідного попередження та обговорення з батьками, учнями і педагогічним колективом.

Ця ситуація негативно впливає на якість освіти наших дітей. Ми вважаємо, що такі раптові зміни в керівництві навчального закладу можуть призвести до негативних наслідків для навчального процесу і психологічного стану учнів.

Ми закликаємо управління освіти переглянути своє рішення і провести відкрите та конструктивне обговорення з учасниками освітнього процесу перед прийняттям остаточного рішення”, – йдеться у тексті петиції.

Документ з’явився вчора, 15 вересня, і за день назбирав 150 підписів із потрібних 250. До завершення збору підписів ще 29 днів.

Нагадаємо, у Чернівцях звільнили директорку ліцею №7 Світлану Рудько. Відповідний наказ видало управління освіти міськради від 13 вересня.

Як зазначено в документі, Світлану Рудько звільняють “у зв’язку з невиконанням у повному обсязі у встановлений строк зобов’язань щодо усунення порушень, виявлених позаплановою перевіркою фінансово-господарської діяльності ліцею, а також враховуючи наявність чинних дисциплінарних стягнень”.

Увесь педагогічний колектив на знак протесту проти рішення управління освіти написав заяви на відпустки з 14 по 27 вересня без збереження зарплатні.

А вчора, 15 вересня, вчителі ліцею прийшли до міської ради та зустрілися із мером Чернівців Романом Клічуком.

peredplata