У Тернополі відправили у відставку голову облради, якого підозрюють у хабарництві

 

 
Мирослав Новосад
Редактор стрічки новин
 

У четвер, 26 жовтня, обласні депутати відправили у відставку очільника Тернопільської облради Михайла Головка. Його підозрюють в отриманні хабаря.

Про це повідомляє видання “20 хвилин”.

За звільнення Михайла Головка депутати голосували таємно. За його результатами, відставку голови облради підтримав 51 депутат з 64 обраних на останніх місцевих виборах. Наразі тимчасово обов’язки голови обласної ради виконуватиме перший заступник Володимир Болєщук.

Місцевим журналістам Головко заявив, що не вважає звільнення законним і додав, що “готовий йти”, але зробити це “цивілізовано, в законний спосіб”.

Що відомо про справу Михайла Головка

Посадовця разом із двома заступниками голови Тернопільської ОВА затримали на хабарі 19 червня 2023 року. За даними слідства, вони вимагали майже 1,8 мільйона гривень у підприємця замість на підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради.

28 червня Вищий антикорупційний суд обрав головку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави у розмірі 805 200 гривень. Під час засідання суду сам Головко заявив, що ситуацію з хабарем сприйняв як отримання волонтерської допомоги на потреби ЗСУ, а з заявником він, за його словами, вже не раз перетинався під час реалізації різних волонтерських проектів. Наступного дня після судового засідання стало відомо, що Головко вніс заставу й вийшов з-під варти. Поки що невідомо, коли буде наступне засідання суду у його справі.

Нагадаємо, раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро оскаржили запобіжні заходи голові Тернопільської облради Михайлові Головку та двом заступникам голови Тернопільської ОВА. Прокурор САП подав до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду скарги на рішення слідчого судді.

https://trueua.info/news/u-ternopoli-vidpravili-u-vidstavku-golovu-oblradi-yakogo-pidozryuyut-u-habarnictvi?fbclid=IwAR3DrSCjwlDbJotVe3peB6Z3TqOm9cfgFbHJAcR45V41t2hR79UA37dAhyg

peredplata