На Буковині затримали колишнього працівника міліції за підробку документів

Детективи Бюро економічної безпеки викрили колишнього працівника міліції на підробці документів.
 
Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області оголосили про підозру місцевому жителю, який виготовляв та продавав підроблені документи суворої звітності.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що незаконну схему організував колишній працівник міліції з двома спільниками. Чоловік знаходив клієнтів через перевірених осіб. Оплату приймав особисто готівкою. Вартість підробок коливалась від 150 до 200 Євро. Особливий попит мали фальшивки, що нібито видавались підрозділами системи МВС: довідки про несудимість, посвідчення водія тощо.
 
Детективи Теруправління задокументували факти збуту підробленого посвідчення водія з голографічними захисними елементами та пенсійного посвідчення.
 
За результатами обшуків правоохоронці вилучили майже 20 тис. доларів США та 4 тис. євро, доручення, посвідчення та інші документи, що мають ознаки підроблення, чорнові записи, мобільні телефони й техніку, на якій виготовляли підробки.
 
Слідство триває, встановлюється повне коло причетних осіб. Наразі одному з фігурантів повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 199, ч. 2 ст. 199, ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 358 КК України. Стосовно нього обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи Теруправління БЕБ у Чернівецькій області.
Оперативний супровід – ДВБ ГУНП в Чернівецькій області.
Процесуальне керівництво – Чернівецька обласна прокуратура.
 
Джерело: ТУ БЕБ у Чернівецькій області

peredplata