Веніславський дав відповідь, чи буде вік призову меншим 25 років

 
 

Народний депутат України фракції “Слуга Народу” і член Комітету ВР з питань нацбезпеки Федір Веніславський запевнив, що жодних ідей щодо зниження віку, з якого людина може бути призвана на військову службу за мобілізацією нижче 25 років, немає.

Як він розповів у ефірі КИЇВ24, ці дискусії не ініціюються і не точаться на жодному рівні. За його словами, депутати вже обговорювали питання зниження призовного віку. На думку нардепа, знизити його до 25 років – необхідно.

“Це те питання, про яке ми говорили вже. Я думаю, що це точно потрібно робити. В законі, який ми зараз розглядаємо, ці норми також є – що військовозобов’язаними стають ті громадяни України, які не проходили військову службу, віком від 25 років, а не від 27, як це є зараз”, – заявив нардеп.

Він стверджує, що таким чином Україна повертається до старих норм, коли до 25 років людина мала пройти строкову військову службу. Оскільки від строкової служби відмовляються, то зараз люди віком 18-25 років мають пройти загальновійськову підготовку або загальновійськову службу близько 5 місяців.

peredplata