У Чернівцях перед судом постануть члени організованої злочинної групи за незаконний видобуток та продаж води з родовища

У Чернівцях перед судом постануть члени організованої злочинної групи за незаконне видобування корисних копалин
 

Поліцейські викрили трьох буковинців, які незаконно видобували та продавали питну підземну воду з родовища у Чернівецькому районі. У результаті здійснення протиправної діяльності фігуранти завдали шкоди територіальній громаді майже на півмільйона гривень. За цим фактом слідчі поліції завершили досудове розслідування та передали обвинувальний акт для розгляду до суду. 

у чернівцях перед судом постануть члени організованої злочинної групи за незаконне видобування корисних копалин

Під час досудового розслідування співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами з Управління стратегічних розслідувань ДСР НП України встановили, що 52-річний житель села Кам’яна організував схему незаконного видобутку та реалізації питної підземної води. До своєї протиправної діяльності чоловік залучив двох буковинців віком 23 і 46 років. 

Члени ОЗГ виписували на добу один талон на відпуск води (6-8 метрів кубічних), а поза обліком вивозили 3-4 таких партій і реалізовували їх без відповідних документів. Внаслідок незаконної діяльності буковинці нанесли державі матеріальної шкоди майже на 500 тисяч гривень.

у чернівцях перед судом постануть члени організованої злочинної групи за незаконне видобування корисних копалин

 

У результаті проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання, робочих місцях та автомобілях фігурантів поліцейські вилучили:

–    документи;

–    техніку;

–    гроші;

–    договори та чорнові записи про незаконний видобуток і реалізацію води;

–    два транспортних засоби, на яких постачали воду. 

Фігурантам інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво здійснювала Чернівецька обласна прокуратура. 

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata

Залишити відповідь