Хто має право, крім ТЦК, перевіряти військовий квиток: пояснення

Міністерство оборони України підтвердило, що не лише працівники територіальних центрів комплектування мають право вимагати від військовозобов’язаних показати військовий квиток. Проте це право належить не лише працівникам ТЦК.

На період дії воєнного стану чоловіки віком від 18 до 60 років повинні мати при собі військово-облікові документи, які включають в себе військовий квиток чи посвідчення військовозобов’язаного. Ці документи можуть бути як у паперовому, так і в електронному вигляді.

Крім військових документів, військовозобов’язані також повинні мати при собі документ, що посвідчує їх особу, такий як паспорт.

Право вимагати пред’явити військово-облікові документи мають не лише працівники територіальних центрів комплектування, а також поліцейські та представники Державної прикордонної служби України на пунктах пропуску через державний кордон.

Вимагати пред’явити документ мають право:

  • представники ТЦК та СП;
  • поліцейські;
  • представники Державної прикордонної служби України (у прикордонній смузі, контрольованому прикордонному районі та на пунктах пропуску через державний кордон України).

Поліція також зможе перевірити через «Оберіг» факт того, чи стоїть особа на військовому обліку та чи направлялася їй повістка.

Джерело: «Судово-юридична газета»

peredplata

Залишити відповідь